МАРС ВЪВ ВЕЗНИ



Преди да разгледаме позицията на Марс във Везни, е необходимо да кажем няколко думи за управителите на знака. Знакът Везни на ниво Личност се управлява от Свещената Планета Венера, на Езотерично ниво - Душа, се управлява от Свещената Планетат Уран, на Йерахично ниво - Дух, се управлява от Свещената Планета Сатурн, имащи статут на Свещени Планети, поради нивото на развитие на техните Планетарни Логоси.

Марс във Везни съдържа онзи Войн, който съчетава трите качества в себе си - качествата на Личността, на Душата, на Духа. Проявени чрез природите на Венера, Уран, Сатурн. Защо знакът Везни не е само стремеж към красота, мир, хармония и баланс.

В миналото това е бил знакът на Пълководците и Генералите. Войнът тук не само притежава силно чувство за вътрешен ритъм - Венера, като приставка на неговата личност, но и частица от Божествения Разум, даряващ го с нестандартно и оригинално мислене - Уран, като приставка на неговата душевност, но и с организация, ред, дисциплина, визия за структура - Сатурн, като приставка на неговия Дух.

Човекът насочен и знаещ единствено за потенциалите на своята личност, с Марс във Везни ще ври и кипи в страстите свързани с партньорските отношения, ще иска да завладява все нови, и нови партньори, като ще превръща нуждата си от обмен в бойно поле, много е възможно неговият огън да опожарява тази сфера, ако не е овладян, или да има умението да я зарежда със страст, когато тя се поизчерпа.

Достигайки обаче все по-навътре в своя потенциал и посредством опита, идвидивът с Марс във Везни има шанс да се свърже с Уран, като добави към тази негова нужда - всеобхватност, излизане извън границите на личното, обвързаност без обвързване, ако успее да се добере до силите на Сатурн, заложени в тази позиция, то той на практика се превръща в Пълководец на Партньорските отношения, в Генерал на Отношенията между хората. Към страстта и чувството са вътрешен ритъм, за баланс и хармония, към всеобхватността, нестандартността, оригиналният подход, се прибавя и ред, дисциплина, организация, контрол, земна мъдрост.

Ето защо тук Марс притежава особена сила, въпреки че се твърди, че той е в Изгнание.
В изгнание е само когато човекът с Марс във Везни работи с позицията на ниво личност, тогава действително съществува голяма опасност от Изгнание.

Когато са включени и другите два управителя на знака, Везни грее като съвършен баланс между космическата и земната енергия, а Марс във Везни, като пламенен, съвършен баланс между Нея и Нея.

Наранен Марс във Везни предразполага към възпаления на бъбреците, по рефлекторно действие в Овен - слънчев удар, болки в главата.

ДетМаг*

Photo by: 'Pinterest' - "Workshop of Lucas Cranach the Elder (1472 - 1553) - The Archangel Michael holding the Scales of Justice"

Коментари

Популярни публикации от този блог

МАРС В ЗНАЦИТЕ

МЪЖКИ РОЛИ И ОБРАЗИ В ЖЕНСКАТА КАРТА