МАРС В ТЕЛЕЦ


Човек, който има добре поставен Марс в Телец може да притежава запомнящ се глас, понеже притока на кръв към врата е увеличен.  Позицията показва още, че eдна от задачите на Война този път е да проникне в Съкровищницата (Taurus) - Светая Светих, или Сърцето, и да води битка за нейното възцаряване в своите ежедневни действия подчинени на личната му воля. Когато той се сдобие с това съкровище и се увенчае с него, постига непревземаема вътрешна сила, която му дава възможност посредством тиха настойчивост да постига всяка цял поставил пред себе си. Може да изглежда муден в своите действия, но всичко това е дължи на първоначалната индивидуалната преценка, от която той има нужда, за да се задвижи. Венера, която управлява Телец на ниво Личност, освен на Любовта е и Планета на индивидуалната ни преценка, и избор, на базата на които се наемаме, или не се наемаме да извършим дадено действие. Та след като човекът с Марс в Телец е направил своята преценка на базата на своята лична естетика и вътрешно чувство, придвижил се е към изборът, основан на неговия сърдечен импулс, едва тогава той пристъпва към прилагане на личната воля, която ще възпроизведе действието. Той може да притежава добри умения за скулпторска работа, и за боравене със земните форми. Не бива да забравяме още, че Марс е Езотеричен Управител на Скорпион, което допринася за силното желание на индивида с Марс в Телец свързано с трансформиране на земните форми от най-груб вид. Марс е Личностен Управител на Овен, което допринася за пробив в заниманията свързани с тези форми. Марс е Йерархичен управител на Стрелец, което зарежда позицията с цел, устрем, посока, визия, фокус, разширение.
Според Астрологичната традиция Марс се намира в Заточение, в своите ниски провления Марс в Телец представлява два животински принципа - сексуален нагон и лакомия, както и избухливост, грубост, инат, още - човек, който транслира тази енергия единствено през своята личност, всяко негово действие, притежавайки предните характеристики се стреми единствено и само към спечелване на материални блага, които да му доставят неспирни сетивни удоволствия от всякакъв характер. При по-нормалното боравене с тази енергия индивидът харесва, се наслаждава на чувственото сексуално партньорство, като негова ерогенна зона е врата, шията, а онова, с което събужда сексуалното чувство в другите, е гласът. Ако Марс в Телец е наранен човекът не харесва да го пипат по врата или шията по време на полов акт, смята гласът си за груб, и недодялан.
В Своите най-висши изражения, работейки с пълния потенциал на тази позиция, индивидът стига до Езотеричния и Йерархичен управител на Телец - Свещата Планета Вулкан - или "Сърцето на Слънцето". Всички негови действия задвижват ковашките процеси свързани с Душата, понеже Вулкан, е Ковачът на Боговете. Той е Майстор на Формите на Човешката Душа. Получава импулсите от Сърцето на Физическото Слънце.

Наранен Марс в Телец дава смущения свързани с щитовидната жлеза, порязвания, изгаряния в областта на врата, уголемяне или възпаление на сливиците, ларинкса, по рефлекторно въздействие - Скорпион - венерически проблеми, уголемяване на простатната жлеза.

ДетМаг*

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

МАРС В ЗНАЦИТЕ

МЪЖКИ РОЛИ И ОБРАЗИ В ЖЕНСКАТА КАРТА

МАРС ВЪВ ВЕЗНИ