МАРС В КОЗИРОГ





Марс в Козирог дава задържане на гнева. Марс и знакът, в който се намира той, показва още по какъв начин освобождаваме гневът си. В Козирог гневът на Марс е задържан, понеже Козирог се управлява от Сатурн, а Сатурн е планета на ограниченията и задръжките. От голямо значение е именно позицията на Марс в картата - способността да боравим с гнева си, да го изхвърляме периодично по един или друг начин, от тази способност зависи здравето на човек. Причина за една значителна част от всички „лоши болести”, е именно натрупания и задържан гняв. И ако човек не разходва тази натрупана негативна енергия чрез някаква физическа дейност, то почти сигурно той ще срещне сериозна болест, която ще даде възможност на натрупания гняв и негодувание да преминат през чистилището на физическата болка, и страдание, за да може организмът, психиката да бъдат освободени от този тежък товар. Върху волевите действие на човек тегне мрачна, песимистична сянка, той е склонен към многогодишен изнурителеН труд и сурова самодисциплина, които накрая го довеждат до болничното легло, като това накрая може да е по-рано от очакваното от него. Мисли си, че е непробиваема, твърда скала, която нищо не е в състояние да разбие. Това донякъде е така, но не бива да забравя, че Козата върви стъпка по стъпка към върха, като си осигурява необходимата почивка между стъпките.

Марс в Козирог показва още и къде в тялото се трупа гневът, ако не бъде изкарван периодично, и кои части от тялото ще засегне – в случая с Козирог – това са коленете, костите, ставите, зъбите. Той дава и друг знак, че възможността ни да преработваме гневът, и един вид очистителното ни средство в случая може да бъде планински преходи или катерене, понеже Козирог е знакът на планинския връх и на катеренето стъпка по стъпка към него. Когато обаче гневът на Козирога избухне, е страшен, понеже острите му рога пробождат каквото попадне на пътя им, раните са тежки и заздравяват трудно.

Марс и знакът, в който той попада дава образът на Война. В Козирог войнът е тактик и стратег, притежава невероятна устойчивост, сериозен, хладен, амбициозен и ентусиазиран нрав, съчетан с несломима смелост, и постоянство.Къде ще е бойното поле зависи от дома, в който попадат Марс,Овен и Скорпион в Наталната Карта.

Висшето изражение на знака Козирог е Еднорогът. Тук идеалът е съединени лявото и дясното полукълбо на мозъка (Рогът на Еднорога), действат заедно във физическата реалност. Магия в Действие.

Козирог обаче е още и знак на Дявола. Козел с два рога и опашка. И тук, при тази позиция човек е в непрестанен достъп до Енергиите на Дявола и на Еднорога, борабата между Светлото, и Тъмното, между Материалното, и Духовното е много силна. Кое ще победи зависи от моралния кодекс на човек плод на не само това прераждане. 


ДетМаг*

Коментари

Популярни публикации от този блог

МАРС В ЗНАЦИТЕ

МЪЖКИ РОЛИ И ОБРАЗИ В ЖЕНСКАТА КАРТА

МАРС ВЪВ ВЕЗНИ