МЪЖКИ РОЛИ И ОБРАЗИ В ЖЕНСКАТА КАРТА



Преди да споменем позициите в Наталната Карта на Жена, които показват различните мъжки роли, трябва да кажем, че на първо място е изборът, а именно как тя прави избор, на базата на какви критерии, и откъде идват тези критерии. Те са резултат на първо място от нейното ранно, домашно възпитание, получено от Майката - Луна. Луната показва придобитото, инстинктивното, рефлексното, и на второ място - от нейното индивидуално чувство за вътрешен ритъм и лична естетика - Венера - индивидуалните подходи и качества на личния избор основани върху личната естетиката на Жената. От позицията по дом, знак, аспекти на Луната и Венера, можем да определим от какво ще се води тя, какво ще е определящото в нейния избор на мъж, партньор, любовник, и т.н. Ако Луната и Венера са в напрегната позиция, то в нея ще съществува вътрешен кофликт между придобитото ранно възпитание в дома - Луната, и нейната индивидуална естетика, вътрешен ритъм, личен избор. Ако Луната е в по-силна позиция, ще направи така, че Жената да избира през нейните инстинткти, през нейното домашно възпитание придобито в годините на нейното подрастване, като това няма да изключи вътрешния конфликт, а просто ще даде преимущество на единия фокус на избор.
Тогава можем да заключим, че Жената ще си избира мъж, партньор, любовник през нейния Лунен знак. В случая ще разгледаме факторите в Женската Карта, които показват различните мъжки роли:

*Десцендентът в картата й показва Партньора - липсващата приставка към качествата на личността и на психологическата й мотивация, от която личността на жената има нужда, за да я усети в нейната балансна цялост.

*Марс - позицията му по дом, знак и аспекти ще покажат сексуланите предпочитания на Жената, любовникът, онзи, който събужда страстта й.

*Сатурн - позицията ми по дом, знак, аспекти - ограничаващият образ на съпруга - роля, която върви към своето изчерпване и в Ерата на Водолея тя ще избледнява все повече, като ще бъде, и вече бива измествана от -

*Уран и Слънцето - техните положения по дом, знак, аспекти показват Спътникът - онзи, който излъчва топлина и светлина към нея, чрез който тя може да види Истината за себе си, свободна от всякакви ограничения, Творческият Мъж, нейният билет към новите, човешки взаимоотношения.

Лирично отклонение: Не бива да се смята, че всички тези нужди, образи и роли, могат и трябва да бъдат задоволени само и единствено от един Човек. Това не означава, разбира се - Харем. Означава, че различните роли се играят от различни актьори. Ако по време на представление един актьор играе 5 роли, то той ще бъде смъртно уморен, защото ще се налага непрестанно да влиза зад завесите, да смени костюми и грим, да излиза, за да може да влезе в следващия образ, представете си и колко несметно много текст трябва да научи той. Все пак, ако се намери такъв Актьор, то той би издържал 2-3 представления, след което, за да спаси Животът си, би напуснал Представлението и Театъра. Случва се, ако Актьорът е изключително добър, останалите артисти - също, публиката - подкрепяща, декорите - леки и ефирни, улесняващи играта, Актьорът да поеме всички тези роли, с ясното съзнание, че това са велики превъплъщения на неговата душевност, и най-вече, че Актрисата - е светият образ, огледалото на тази негова душевност, раазбира се, ако Актрисата не притежава подходящите качества, то и ролята и старанието на Актьора, са обречени на провал.

ДетМаг*

Photo: Mount fuji at Lake kawaguchiko, Sunrise , vintage

Коментари

Популярни публикации от този блог

МАРС В ЗНАЦИТЕ

МАРС ВЪВ ВЕЗНИ