МАРС В ЗНАЦИТЕ

МАРС В ОВЕН

В този знак Марс се намира на Трон. Какво прави Войнът, когато седи на своя Трон. Той е в силата си, или пък в слабостта си. Тронът е място на сила, но може да бъде и място на слабост. Това зависи от останалите качества на Войнът, както и до голяма степен от връзките, които той осъществява с околните. Какво прави и как управлява Войнът от своя Трон зависи от аспектите, които Марс сключва в Наталната Карта на индивида. Марс в Овен притежава безрасъдна, първична смелост, детска наивност, а както знаем, не друг, а самият Бог пази децата. Така и Тук - Самият Бог Арес пази човек с това разположение. Овенът е знак на Началото, на Инициирането на Действието, той е добър в поставяне на силни начала, но от него не трябва и не бива да се очаква да довършва започнатата активност. Той е вдъхновителят, той прави пробивът в твърдата земя, вижте глифът на Овен, като съоръжение за садене е. Така и човек с Марс в Овен може да бъде именно онзи безстрашен войн, който пръв тръгва, пръв влиза в битка, неговата ефективност е именно в много силното начало, което умее да слага. Той е там, където има истински риск. Индивидът с това разположение притежава истински, чист ентусизъм, освен това го изразява по непринуден начин, като тези негови качества го издигат, правят го способен да се радва на живота. Ако е осъзнат, то всяко негово действие в ежедневието е пропито от чистото "Сега". Той действа от името на "Аз съм" и на "Тук и Сега." Действие без сянка. Това става, когато човек достигне до по-високите нива на знака Овен, до силите, които той транслира чрез своя Езотеричен Управител - Меркурий и своя Йерархичен Управител - Уран. Тогава Действие-Движение-Статичност затварят един троичен кръг на проявление, обединявайки Личност, Душа и Дух в непреривно цяло.
Раненият Марс в Овен прави човек твърде импулсивен и агресивен, обидчив и егоцентричен до непоносимост, при все това бързо му минава, и не таи лоши чувства, избухва, изстрелва отровата си за 5 до 10 минути, след което спихва, и се спаружва. Тази позиция дава още изобилие от жизненост, любов към спорта и физическите упражения, ала има опасност от травми на главата, изгаряния, порезни разни с остри предмети. Главата е заредена с много кръв. Очите може да са големи и красиви, но слаби, и склонни към кръвоизливи. Умът, висшата и нисшата нервни системи също са застрашени при наранен Марс в Овен. Човекът страда заради своята импулсивност и прибързаност в действията, първо действа, после мисли - това не е непременно лошо, защото има някои неща, които никога не бихме направили, а следователно бихме се лишили от опита, поради първомислене. 

МАРС В ТЕЛЕЦ


Човек, който има добре поставен Марс в Телец може да притежава запомнящ се глас, понеже притока на кръв към врата е увеличен.  Позицията показва още, че eдна от задачите на Война този път е да проникне в Съкровищницата (Taurus) - Светая Светих, или Сърцето, и да води битка за нейното възцаряване в своите ежедневни действия подчинени на личната му воля. Когато той се сдобие с това съкровище и се увенчае с него, постига непревземаема вътрешна сила, която му дава възможност посредством тиха настойчивост да постига всяка цял поставил пред себе си. Може да изглежда муден в своите действия, но всичко това е дължи на първоначалната индивидуалната преценка, от която той има нужда, за да се задвижи. Венера, която управлява Телец на ниво Личност, освен на Любовта е и Планета на индивидуалната ни преценка, и избор, на базата на които се наемаме, или не се наемаме да извършим дадено действие. Та след като човекът с Марс в Телец е направил своята преценка на базата на своята лична естетика и вътрешно чувство, придвижил се е към изборът, основан на неговия сърдечен импулс, едва тогава той пристъпва към прилагане на личната воля, която ще възпроизведе действието. Той може да притежава добри умения за скулпторска работа, и за боравене със земните форми. Не бива да забравяме още, че Марс е Езотеричен Управител на Скорпион, което допринася за силното желание на индивида с Марс в Телец свързано с трансформиране на земните форми от най-груб вид. Марс е Личностен Управител на Овен, което допринася за пробив в заниманията свързани с тези форми. Марс е Йерархичен управител на Стрелец, което зарежда позицията с цел, устрем, посока, визия, фокус, разширение.
Според Астрологичната традиция Марс се намира в Заточение, в своите ниски провления Марс в Телец представлява два животински принципа - сексуален нагон и лакомия, както и избухливост, грубост, инат, още - човек, който транслира тази енергия единствено през своята личност, всяко негово действие, притежавайки предните характеристики се стреми единствено и само към спечелване на материални блага, които да му доставят неспирни сетивни удоволствия от всякакъв характер. При по-нормалното боравене с тази енергия индивидът харесва, се наслаждава на чувственото сексуално партньорство, като негова ерогенна зона е врата, шията, а онова, с което събужда сексуалното чувство в другите, е гласът. Ако Марс в Телец е наранен човекът не харесва да го пипат по врата или шията по време на полов акт, смята гласът си за груб, и недодялан.
В Своите най-висши изражения, работейки с пълния потенциал на тази позиция, индивидът стига до Езотеричния и Йерархичен управител на Телец - Свещата Планета Вулкан - или "Сърцето на Слънцето". Всички негови действия задвижват ковашките процеси свързани с Душата, понеже Вулкан, е Ковачът на Боговете. Той е Майстор на Формите на Човешката Душа. Получава импулсите от Сърцето на Физическото Слънце. Наранен Марс в Телец дава смущения свързани с щитовидната жлеза, порязвания, изгаряния в областта на врата, уголемяне или възпаление на сливиците, ларинкса, по рефлекторно въздействие - Скорпион - венерически проблеми, уголемяване на простатната жлеза.

МАРС В БЛИЗНАЦИ

Марс в Близнаци. Действие и Движение. Това положение на Марс, въпреки че в Класическата традиция се приема, като вражда, има потенциала на самата квинтесенция на Живота. Огънят на Марс съчетан с Въздуха на Близнаци може да даде човек с изключително активен ум, журналист, писател, учител, чиито подметки и език парят, а също и продавач на оръжия, цирков артист, който жонглира с ножове, и гълтач на огън.
Тъй като Близнаци е свързан с легендата за Кастор и Полукс, то действията на човек с това разположение може да са насочени половината ден към светлината, другата половина към тъмнината, или - половината ден да действа, като безсмъртен, а другата половина - като смъртен. Във всеки случай той има потенциалът чрез своите действия във физическия свят да изпита и двете страни на монетата, по време на това "изпитване", ако Марс е наранен, може да му отхвръкне някоя част от ръката, понеже Марс отговаря за хладните оръжия и режещи предмети, а Близнаци за човешките ръце, може да получи възпаление на белите дробове, понеже Марс отговаря за възпалителните процеси, а Близнаци управлява белите дробове, но всичко това ще е включено в пълния комплект опит, който Марс в Близнаци щедро предоставя на своя ползвател. Марс в Близнаци говори още и за човек, който има бързи, и сръчни ръце, позицията е благоприятна за спортни занимания, в друг аспект - при наранянване - показва пак толкова сръчни ръце, но за други цели. Ако Марс в Близнаци е наранен от Меркурий, то е много вероятно срещу вас да стои сръчен крадец, и изкусен до немайкъде лъжец, както и човек, който поради своята свадливост има неприятности с близкото си обкръжение, с братята, и сестрите си. С Марс в Близнаци човек ежедневно се изправя пред хаосът в своя ум, като той предхожда или съпътства всяко негово действие, принуждавайки имащият позицията непрестанно да обуздава, и събира "двамата братя", "двете страни на монетата", "светлината и тъмнината". В своите висши изражения това е комбинация между Войнът и Питър Пан, между Вълшебник и Войн.

МАРС В РАК


Тази позиция повече от всяка друга благоприятства семейният човек. Действията на Марс в Рак са насочени към дома. Под напора на огнената и завоевателска природа на Марс, човек с това разположение може да се стреми да подчини и "завладее" всеки един член от семейството, като го обгражда с всевъзможни грижи, което поставя членовете в позицията на постоянни длъжници. Той е изключително склонен да се впусне в битка за всяка семейна ценност, за всеки мил спомен от миналото и нищо чудно, ако бъде изваден извън релси да запали не друго, а някой семеен албум, който за него е безмерна ценност, но това едва ли ще стане, тъй като Марс в Рак е истински съхранител, пазач на семейните ценности и на миналото. Знакът Рак е и знак на Душата. Рак е "Вратата на Живота". Можем да кажем, че човек с тази позиция е Пазител на "Вратата на Живота". В Женска Карта Марс в Рак показва, че Жената е привлечена сексуално от привидно плахи мъже, с които обаче стане ли дума за дом и семейство заемат твърди, и войнствени позиции, като с това печелят женската аудитория. В своите по-висши изражения тази позиция е смес между Марс и Нептун, който управлява Рак на Езотерично ниво. Като двете ключови думи са: Действие и Въображение. Личната, Физическа Воля - "Аз действам" е в синхрон с Божията Любов - Нептун. Човек превръща всяко свое действие в ежедневието във вдъхновен израз на Океана на Божията Любов, вече не е ангажиран толкова с опазването на Душата на семейната клетка, а съзнанието му е отворено и ангажирано с Надличностната изява. Ако Марс в Рак е наранен, то човек е заплашен от инциденти с огън в дома, може да е силно привързан към спиртните напитки - (Марс- огън/Рак - привързаности), наранен Марс в Рак дава още недобро оросяване на китките, режещи болки, възпаления на стомаха, а по рефлекторно действие - режещи болки в коленете. Ръцете на човек с добре поставен Марс в Рак, са като щипци, веднъж хванат ли нещо, не пускат, месести и изключително силни.

МАРС В ЛЪВ


Огънят на Война и Огънят на Царя. Марс в Лъв, когато е добре поставен и аспектиран дава на човек неустрашима природа, безгранична смелост и сила идваща от сърцето. Дарява го с горда осанка, ентусиазъм и енергичност, пламенност, чесност. Човек с Марс в Лъв в своята карта не може да не бъде първи в начинанията, които подхваща, понеже Лъвът изхожда винаги от своя вътрешен център, не се нуждае от одобрението на другите, достатъчно е просто да напрегне вътрешния си слух, за да чуе своя сърдечен център. Марс в Лъв зарежда индивида със силно честолюбива природа, която ако не получи необходимата доза възхищение от околните, е склонан да извърши чудеса, за да й бъде засвидетлствано въпросното възхищение. Егото е толкова концентрирано, та почти няма място за друго, освен за изява. Благородна и щедра, или маскирана под благородни и щедри мотиви. Марс в Лъв зарежда сърцето с кръв, кара го да бие и изпомва червената течност двойно по-силно. Действително няма равен по смелост и сила на човек с добре укрепен Марс в Лъв. Както няма равен и по любовни завоевания. Силата на Лъва е Сърцето, но тази негова сила е и неговата слабост. При наранен Марс в Лъв често може да използва насилствени методи за налагни в дадени ситуация, в които се чувства безпомощен. В своите висши изражения позицията дава Войн на Сърцето, който транслира Силата на Слъчевия Логос през своите ежедневни действия, с ясното съзнание, че всичко, което му е дадено не е негово, и че той трябва да го ползва по единствения правилен начин - в услуга на ближните си, с пълна услуга на ближните си, до себеотричане, до саможертва. Лъв без грива.
Наранен Марс в Лъв прави индивидът избухлив, арогантен и груб, носи заболявания на сърцето, проблеми с гръбначния стълб, и гърба, има опасност от изгаряния, пожари, проблеми с ухажването, трески, и възпаления.

МАРС В ДЕВА



Предполага прецизност, детайлност и стремеж към чистота в действията. Този стремеж обаче, може да достигне до вманиачаване, носейки на човек неимоверно голямо напрежение, както умствено, така и нервно, тъй и физическо. Той притежава бърз ум, интелектуални качества съчетани с научна нагласа и организаторки способности. Позицията може да даде човек с талант в медицинската професия, хирург, зъболекар, химик, или медицински работник, понеже знакът Дева е знакът на Здравето, и по-скоро на осъзнаването на връзката между Ум-Душа-Тяло. Занимания свързани с бойните изкуства, Йога, Тай Дзи и подобните на тях практики са свързани с това положение. Дева е вторият майчински знак, знакът на Майката, която вместо емоционална прилага практична, земна грижа. Дева е и знакът на Девицата, на Дева Мария - на непорочността и чистотата, това е Утробата, в която расте Христовото съзнание. Знакът на Пещерите.
Човек с това разположение може да е тесен специалист в някоя от изброените области, в които се изискват точност, сръчност, бързина, и въобще специфични, майсторки умения, може да е от онези майстори, които са хокани от съпругите си, че работят без пари, това обаче е все едно да накараш Божията Майка да взема пари за услугите си, точно толкова трудно е и на тези хора да получават възнаграждения и въобще адекватни възнаграждения за услугите, които извършват, за тях е достатъчно да се чувстват полезни и да свършат прецизно, и добре възложената им работа, да бъдат в услуга. В своите висши проявления човек с това разположние е Дева Мария в действие, в него няма никаква корист, воден е от дълбоко усещане за дълг, чистота и смирено служене посредством единноста между ум-душа-тяло. Важно е да се отбележи, че Езотеричният управител на Дева, е Луната, което показва, че зад фасадата на личността, душевността на Девата е силно емоционална. В картата на мъж това си проличава съвсем добре, а именно - зад фасата на непрестанната говорилня, донякъде женствените маниери, дори хермафродитски такива (Дева се управлява от Меркурий на ниво личност), прецизните действия, и цялата практическа нагласа на ума, се крие емоционална ранимост и плахост.
Когато Марс в Дева е наранен тези хора са цапнати в устата, могат да бъдат изключително критични към действията на другите, както и мърляви в своята работа, да чакат перфектните обстоятелства покрай започването на дадено начинание, което, разбира се, ги отдалечава от непосредстеното приемане и започването й с вярата, че има нещо над ума и плановете им, което има свои закони. Нараняването предразполага още към раздразнителност, проблеми в службата, със служителите, както и с малките, домашни животни. Носи остри чревни възпаления и смущения.

МАРС ВЪВ ВЕЗНИ

Преди да разгледаме позицията на Марс във Везни, е необходимо да кажем няколко думи за управителите на знака. Знакът Везни на ниво Личност се управлява от Свещената Планета Венера, на Езотерично ниво - Душа, се управлява от Свещената Планетат Уран, на Йерахично ниво - Дух, се управлява от Свещената Планета Сатурн, имащи статут на Свещени Планети, поради нивото на развитие на техните Планетарни Логоси. Марс във Везни съдържа онзи Войн, който съчетава трите качества в себе си - качествата на Личността, на Душата, на Духа. Проявени чрез природите на Венера, Уран, Сатурн. Защо знакът Везни не е само стремеж към красота, мир, хармония и баланс, смятам вече става ясно. В миналото това е бил знакът на Пълководците и Генералите. Войнът тук не само притежава силно чувство за вътрешен ритъм - Венера, като приставка на неговата личност, но и частица от Божествения Разум, даряващ го с нестандартно и оригинално мислене - Уран, като приставка на неговата душевност, но и с организация, ред, дисциплина, визия за структура - Сатурн, като приставка на неговия Дух. Човекът насочен и знаещ единствено за потенциалите на своята личност, с Марс във Везни ще ври и кипи в страстите свързани с партньорските отношения, ще иска да завладява все нови, и нови партньори, като ще превръща нуждата си от обмен в бойно поле, много е възможно неговият огън да опожарява тази сфера, ако не е овладян, или да има умението да я зарежда със страст, когато тя се поизчерпа. Достигайки обаче все по-навътре в своя потенциал и посредством опита, идвидивът с Марс във Везни има шанс да се свърже с Уран, като добави към тази негова нужда - всеобхватност, излизане извън границите на личното, обвързаност без обвързване, ако успее да се добере до силите на Сатурн, заложени в тази позиция, то той на практика се превръща в Пълководец на Партньорските отношения, в Генерал на Отношенията между хората. Към страстта и чувството са вътрешен ритъм, за баланс и хармония, към всеобхватността, нестандартността, оригиналният подход, се прибавя и ред, дисциплина, организация, контрол, земна мъдрост. Ето защо тук Марс притежава особена сила, въпреки че се твърди, че той е в Изгнание. В изгнание е само когато човекът с Марс във Везни работи с позицията на ниво личност, тогава действително съществува голяма опасност от Изгнание.Когато са включени и другите два управителя на знака, Везни грее като съвършен баланс между космическата и земната енергия, а Марс във Везни, като пламенен, съвършен баланс между Нея и Нея. Наранен Марс във Везни предразполага към възпаления на бъбреците, по рефлекторно действие в Овен - слънчев удар, болки в главата.

МАРС В СКОРПИОН

В тази своя позиция Марс притежава не само физическа сила, но и психологическа издръжливост, както и инстинкт, който позволява на индивида имащ Марс в Скорпион в картата си да надуши отдалеч бедата, или опасността. Когато е добре поставен, той дарява с несломима воля, създава около него жив щит. Индивидът с Марс в Скорпион изпитва непреодолима нужда от победи, като за целта си създава непрестанни препятствия и врагове, разбира се, тези врагове са "доживотни", и въобще всички пресилени и крайни думи подхождат твърде добре на Марс в Скорпион. Зарядът на позицията не признава пречки, и горко на онзи, който е отбелзян от Марс в Скорпион, като враг. Способен е да изтощава своите противници, като всеки ден им пуска по малко от отровата си, всеки ден изцежда от жизнените им сокове, докато последните могат да се чувстват отпаднали, замаяни, без сили, то в същия момент човекът с Марс в Скорпион се чувства точно обратното - става все по-силен, понеже е изсмукал жизнените сокове на своя противник. Друго характерно за тази позиция е сексуалният нагон, както и честите нужди от разрушение и съзидание. Физическата активност изцяло е подчинена на опознаването на тези две енергии, като често стига, не само стига, но и се наслаждава на крайности. Какво прави Марс в Скорпион във 2-ри дом, да речем. Може често да чувате от човек с такава позиция изявления от рода на: "Ежедневната борба за хляба", "Животът е ежедневна битка за оцеляване.", и тям подобни пресилени, крайни изрази относно работите по 2-ри дом - лични финанси, ценностна система, но ние трябва да бъдем благосклонни и да подхождаме с разбиране към хората с Марс в Скорпион, тъй като те преживяват криза в своите действия, в разбирането, изразяването на своята лична воля.Човекът с Марс в Скорпион трябва да бъде насърчаван и подтикван към овладяване на емоциите си, и използването на неизчерпаемите си сили за съзидателни начинания. В своите висши изражения позицията дава човек, чиито ежедневни физически действия са пряк транслатор на Божията Воля. Наранен Марс в Скорпион може да направи от индивида хладнокръвен убиец, при това боравещ предимно с хладни оръжия, показва възможни проблеми с половите органи, както и порезни рани или хирургическа намеса в тази област, уголемяване на простата, болезнено уриниране, опасност от венерически болести, по рефлекторно въздействие - в Телец - проблеми с гласа, щитовидната жлеза, врата, възпаление на сливиците и ларинкса, кървене от носа.

МАРС В СТРЕЛЕЦ

Огънят на Война се съчетава с Огъня на Жреца. Ентусиазмът и амбицията, с оптимизма и погледа на Ума насочен към Небето. Стрелец е огнен знак, ала в него има смес от още два елемента - Земя и Въздух, което го прави уникален. Човек с Марс в Стрелец притежава силен импулс да завладява и открива, да изследва нови земи, да опознава нови култури, религии и философии, обича изобилието, пищността, разширението във всяко едно отношение. Изключителни умения за фокус и концентрация. Негова страст още могат да бъдат конните спортове, стрелбата, като самият той има силни бедра. Може да е много загрижен за общественото мнение, да търси оценка и одобрение, или да е воден изцяло в своите действие от това - дали ще получи одобрение от обществото, или не. Предпочита малките населени места - градове и села, обича да скита, води го неговата интуиция - Стрелата на неговия Ум, Светлината на Душата. Притежава поглед, който може да обеме цялата картина, но съществува опасност да пропуска детайлите и да говори прекалено общо по теми, които изискват конкретика. Действията му имат цел, устрем и посока. Знакът на Стрелеца често е изобразяван като Кентавър - митично животно - наполовина човек, наполовина кон, като стремежът е човешката да надделее над животинската природа, именно тази вътрешна борба се води непрестанно с Марс в Стрелец. Ключовото понятие при Кентавъра е амбицията, ключовата съшност на Стрелеца с лък, са устремът и посоката, които заедно изразяват двете цели на човека - на личността, и на душата.
Идеализъм и Преданост притежава индивид, чиито Марс в Стрелец е добре поставен и укрепен. Той е Войн на Вярата, пуснал своята Стрела от Свелтина, която оставя ярка диря в небето и е ориентир за другите. Нараненият Марс в Стрелец предразполага към високомерие, както в думите, така и в действията, неговата неистовост превръща всяко негово действие в самоубийствено, опасност от инциденти с огън и огнестрелни оръжия по време на дълги пътувания, опасност от счупвания, изгаряния, порезни рани върху бедрата, бедрените кости, възпаления на седалищния нерв, по рефлекторни действие в Близнаци - пневмония, бронхит, кашлица.

МАРС В КОЗИРОГ

Марс в Козирог дава задържане на гнева. Марс и знакът, в който се намира той, показва още по какъв начин освобождаваме гневът си. В Козирог гневът на Марс е задържан, понеже Козирог се управлява от Сатурн, а Сатурн е планета на ограниченията и задръжките. От голямо значение е именно позицията на Марс в картата - способността да боравим с гнева си, да го изхвърляме периодично по един или друг начин, от тази способност зависи здравето на човек. Причина за една значителна част от всички „лоши болести”, е именно натрупания и задържан гняв. И ако човек не разходва тази натрупана негативна енергия чрез някаква физическа дейност, то почти сигурно той ще срещне сериозна болест, която ще даде възможност на натрупания гняв и негодувание да преминат през чистилището на физическата болка, и страдание, за да може организмът, психиката да бъдат освободени от този тежък товар. Върху волевите действие на човек тегне мрачна, песимистична сянка, той е склонен към многогодишен изнурителеН труд и сурова самодисциплина, които накрая го довеждат до болничното легло, като това накрая може да е по-рано от очакваното от него. Мисли си, че е непробиваема, твърда скала, която нищо не е в състояние да разбие. Това донякъде е така, но не бива да забравя, че Козата върви стъпка по стъпка към върха, като си осигурява необходимата почивка между стъпките.
Марс в Козирог показва още и къде в тялото се трупа гневът, ако не бъде изкарван периодично, и кои части от тялото ще засегне – в случая с Козирог – това са коленете, костите, ставите, зъбите. Той дава и друг знак, че възможността ни да преработваме гневът, и един вид очистителното ни средство в случая може да бъде планински преходи или катерене, понеже Козирог е знакът на планинския връх и на катеренето стъпка по стъпка към него. Когато обаче гневът на Козирога избухне, е страшен, понеже острите му рога пробождат каквото попадне на пътя им, раните са тежки и заздравяват трудно. Марс и знакът, в който той попада дава образът на Война. В Козирог войнът е тактик и стратег, притежава невероятна устойчивост, сериозен, хладен, амбициозен и ентусиазиран нрав, съчетан с несломима смелост, и постоянство.Къде ще е бойното поле зависи от дома, в който попадат Марс,Овен и Скорпион в Наталната Карта. Висшето изражение на знака Козирог е Еднорогът. Тук идеалът е съединени лявото и дясното полукълбо на мозъка (Рогът на Еднорога), действат заедно във физическата реалност. Магия в Действие. Козирог обаче е още и знак на Дявола. Козел с два рога и опашка. И тук, при тази позиция човек е в непрестанен достъп до Енергиите на Дявола и на Еднорога, борабата между Светлото, и Тъмното, между Материалното, и Духовното е много силна. Кое ще победи зависи от моралния кодекс на човек плод на не само това прераждане. 


МАРС ВЪВ ВОДОЛЕЙ

Дейстията на човек са ориентирани към работа с групи хора и организации. Там той най-добре може да разгърне силите си, като те са насочени към целите на групата, в която участва. Може да се изяви като групов водач, понеже Огънят на Марс се намира в знака на Груповото Съзнание - Водолей. Друга негова изява е свързана с почистването на Авгиевите обори, ключови думи тук са: "Моята светлина отслабва, за да се усили светлината на другите." Индивидът с това разположение може щедро да влага от силите си в някакъв род групови начинания, които обаче са водени от алтруистична идея, притежава интуиция, съобразителност и способност за хладни, разумни действия. Разумът на Водолей охладжа страстите на Марс. Добре укрепен Марс във Водолей свидетелства, че посредством своите алтруистични, оригинални, напредничави, технически грамотни действия, човек печели приятели във всякакви сфери, които ще спомогнат за изпълняване на неговите стремежи и желания.
Когато Марс е наранен във Водолей се наблюдава проявява на изключителна екстравагантност в действията, непризнаващи никакви авторитети и ограничения, размирничество и анархизъм, когато бъде подкладен достатъчно - участие в масови сбивания. Целият този бунт е всъщност срещу Небесният Бащата - Уран - управителят на знака Водолей на ниво личност, и индиректно към Земния, който е представител на Небесния. В сексуално отношение хората с тази позиция са много разкрепостени, не признават ограничения, темата за свободния секс не им е чужда, а при нараняване - темата за груповия секс. Те могат да се отдават на сексуални оргии, както и на извратени сексуални практики, като тази неистовост е отново нарушената връзка между личната воля на човек и образът на Небесния, и Земния Баща. Възможно е бащата на индивида в неговите подрастващи години да се е появявал и да е изчезвал, като не е дал никакво трайно усещане за присъствие, следователно го е лишил от чувството за сигурност и разширение, резултатът е, че първа чакра не функционира правилно, и той си набавя необходимата енергия по най-лесния, животински начин - посредством множество сексуални доказвания в групови оргии, понеже така, макар и изкривено, се чувства част от нещо по-голямо от него. Бащата би трябвало да даде на своето дете именно такова чувство - да го свърже с нещо по-голямо от него, да го изведе извън пещерата, извън познатото, установеното, извън утробата, за да може детето посредстом бащата да почувства във външния свят едновременно присъствие, чувство за сигурност, но и усещане за разширение, и експанзия - Езотеричният Управител на Водолей е Планетата Юпитер. Нараненият Марс във Водолей показва проблеми с глезените, изкълчвания, счупвания, порязвания в областта на глезените, които идват като сигнали, че човешките действия не са в синхрон с Божествения Разум. Също - сърцебиене, нервни кризи, конвулсии, проблеми с очите, защото Водолей управялва Етера.

МАРС В РИБИ

Това са всички онези хора, които с гърди поемат вражеския куршум, за да спасят приятел, или просто предпочитат да положат своя живот на жертвения олтар, вместо да отнемат чужд. Тяхната саможертвеност е пословична. В Марс в Риби енергията на началото се среща с енергията на края, образувайки съвършен синтез и удивителна цялост. Човек с това разположение може да бъде привлечен от практикуване на окултните науки, към изследователска работа, дейност свързани с приюти, болници, затвори, социални грижи, там, където човешките граници са надхвърлени, там, където има нужда от Спасител, защото знакът на Риби символизира Световният Спасител. Позицията е много подходяща за занимания с водни, и подводни спортове. Индивид с добре укрепен Марс в Риби е пример за Божията Любов в действие, понеже всяко негово действие е синхронизирано с този израз. Той обаче може да стига до крайности, помагайки на всички безогледно, като има опасност да лиши някого от нужното нему страдание и загуба, попречвайки му да добие дълбок личен опит от първа ръка. Риби е знакът на тайната и на мълчанието, на въображението и вдъхновението. Индивидът с Марс в Риби може да е много потаен в своите действия, и то придимно в тези свързани със сексуални похождения.
Риби е още знак на погребалните процесии, на края, на смъртта, на разтварянето и разложението. Човек със силен Марс в Риби може да се изяви като действащо лице в погребални агенции и прилежащите им услуги.
Когато Марс е наранен в Риби налице е тенденция да се понасят атаки от тайни врагове, които са просто отражение не дисхармоничните отношения на действената личност с принципа на Божията Любов. Тъй като Риби е и знак на пристрастяванията, то човек с ранен Марс в Риби може често да прибягва до спиртните напитки, като възможно най-бързото средство за набавяне на чувстовото за разтваряне в Океана на Божията Любов. Вярност от човек с ранен Марс в Риби не може да се очаква. В своите по-висши изражения, когато индивидът борави с Езотеричната енергия на знака Риби (на ниво Душа знакът Риби се управлява от Плутон), то той може да използва космичните сили идващи през езотеричния управител за дълбоки лични трансформации, или действията му да са пряк израз на неговата душевна нагласа свързана с Плутон - Божията Воля. Нараненият Марс в Риби дава проблеми с ходилата, инциденти при които са засегнати краката, подуване на палците на ходилата и изпотени крака, по рефлеторно въздействие от Дева - възпалние на червата.

ДетМаг*

Коментари

Популярни публикации от този блог

МЪЖКИ РОЛИ И ОБРАЗИ В ЖЕНСКАТА КАРТА

МАРС ВЪВ ВЕЗНИ