МАРС В ДЕВА


Марс в Дева предполага прецизност, детайлност и стремеж към чистота в действията. Този стремеж обаче, може да достигне до вманиачаване, носейки на човек неимоверно голямо напрежение, както умствено, така и нервно, тъй и физическо. Той притежава бърз ум, интелектуални качества съчетани с научна нагласа и организаторки способности. Позицията може да даде човек с талант в медицинската професия, хирург, зъболекар, химик, или медицински работник, понеже знакът Дева е знакът на Здравето, и по-скоро на осъзнаването на връзката между Ум-Душа-Тяло. Занимания свързани с бойните изкуства, Йога, Тай Дзи и подобните на тях практики са свързани с това положение. Дева е вторият майчински знак, знакът на Майката, която вместо емоционална прилага практична, земна грижа. Дева е и знакът на Девицата, на Дева Мария - на непорочността и чистотата, това е Утробата, в която расте Христовото съзнание. Знакът на Пещерите.
Човек с това разположение може да е тесен специалист в някоя от изброените области, в които се изискват точност, сръчност, бързина, и въобще специфични, майсторки умения, може да е от онези майстори, които са хокани от съпругите си, че работят без пари, това обаче е все едно да накараш Божията Майка да взема пари за услугите си, точно толкова трудно е и на тези хора да получават възнаграждения и въобще адекватни възнаграждения за услугите, които извършват, за тях е достатъчно да се чувстват полезни и да свършат прецизно, и добре възложената им работа, да бъдат в услуга. В своите висши проявления човек с това разположние е Дева Мария в действие, в него няма никаква корист, воден е от дълбоко усещане за дълг, чистота и смирено служене посредством единноста между ум-душа-тяло. Важно е да се отбележи, че Езотеричният управител на Дева, е Луната, което показва, че зад фасадата на личността, душевността на Девата е силно емоционална. В картата на мъж това си проличава съвсем добре, а именно - зад фасата на непрестанната говорилня, донякъде женствените маниери, дори хермафродитски такива (Дева се управлява от Меркурий на ниво личност), прецизните действия, и цялата практическа нагласа на ума, се крие емоционална ранимост и плахост.
Когато Марс в Дева е наранен тези хора са цапнати в устата, могат да бъдат изключително критични към действията на другите, както и мърляви в своята работа, да чакат перфектните обстоятелства покрай започването на дадено начинание, което, разбира се, ги отдалечава от непосредстеното приемане и започването й с вярата, че има нещо над ума и плановете им, което има свои закони. Нараняването предразполага още към раздразнителност, проблеми в службата, със служителите, както и с малките, домашни животни. Носи остри чревни възпаления и смущения.

ДетМаг*

Коментари

Популярни публикации от този блог

МАРС В ЗНАЦИТЕ

МЪЖКИ РОЛИ И ОБРАЗИ В ЖЕНСКАТА КАРТА

МАРС ВЪВ ВЕЗНИ