МАРС В РИБИ


Това са всички онези хора, които с гърди поемат вражеския куршум, за да спасят приятел, или просто предпочитат да положат своя живот на жертвения олтар, вместо да отнемат чужд. Тяхната саможертвеност е пословична. В Марс в Риби енергията на началото се среща с енергията на края, образувайки съвършен синтез и удивителна цялост. Човек с това разположение може да бъде привлечен от практикуване на окултните науки, към изследователска работа, дейност свързани с приюти, болници, затвори, социални грижи, там, където човешките граници са надхвърлени, там, където има нужда от Спасител, защото знакът на Риби символизира Световният Спасител. Позицията е много подходяща за занимания с водни, и подводни спортове. Индивид с добре укрепен Марс в Риби е пример за Божията Любов в действие, понеже всяко негово действие е синхронизирано с този израз. Той обаче може да стига до крайности, помагайки на всички безогледно, като има опасност да лиши някого от нужното нему страдание и загуба, попречвайки му да добие дълбок личен опит от първа ръка. Риби е знакът на тайната и на мълчанието, на въображението и вдъхновението. Индивидът с Марс в Риби може да е много потаен в своите действия, и то придимно в тези свързани със сексуални похождения.
Риби е още знак на погребалните процесии, на края, на смъртта, на разтварянето и разложението. Човек със силен Марс в Риби може да се изяви като действащо лице в погребални агенции и прилежащите им услуги.
Когато Марс е наранен в Риби налице е тенденция да се понасят атаки от тайни врагове, които са просто отражение не дисхармоничните отношения на действената личност с принципа на Божията Любов. Тъй като Риби е и знак на пристрастяванията, то човек с ранен Марс в Риби може често да прибягва до спиртните напитки, като възможно най-бързото средство за набавяне на чувстовото за разтваряне в Океана на Божията Любов. Вярност от човек с ранен Марс в Риби не може да се очаква. В своите по-висши изражения, когато индивидът борави с Езотеричната енергия на знака Риби (на ниво Душа знакът Риби се управлява от Плутон), то той може да използва космичните сили идващи през езотеричния управител за дълбоки лични трансформации, или действията му да са пряк израз на неговата душевна нагласа свързана с Плутон - Божията Воля.
Нараненият Марс в Риби дава проблеми с ходилата, инциденти при които са засегнати краката, подуване на палците на ходилата и изпотени крака, по рефлеторно въздействие от Дева - възпалние на червата.

ДетМаг*

Коментари

Популярни публикации от този блог

МАРС В ЗНАЦИТЕ

МЪЖКИ РОЛИ И ОБРАЗИ В ЖЕНСКАТА КАРТА

МАРС ВЪВ ВЕЗНИ